Den punyo blog


Hari Hari Yang mendatang, semakin banyak cabaran dan dugaannya.

Posted in Uncategorized oleh ctabnoorsina di Januari 7, 2009

Salam manis penuh kemesraan. Tahun 2009 telah seminggu menjenguk kita. Barangkali dalam temph seminggu ini ada diantara kita kian bersemangat untuk mencapai apa yang diimpikan. Kebiasaannya bagi kita azam baru akan timbul setiap kalai tibanya tahun yang baharu. Saya pun punya azam yang harus dipenuhi.
Dalam neniti hari hari yang kian mendatang, kita sedikit gusar dan bimbang bila mengenangkan insan seagama kita diasia barat sana terus terusan diperlakukan dengan kejam. Kini pelbagai cara dan perancangan diusahakan untuk menghentikan kekejaman itu. Selain mesyuarat tergempar dan tunjuk perasaan disini sana, seluruh umta islam diseluruh dunia disaran agar memboikot segala apa jua jenis bentuk terhadap negara yahudi serta para sekutunya.
Sebenarnya dalam hal yang sebegini rupa perpaduan adalah asas bagi segala usaha yang akan dilakukan. Percayalah segalak mana pun usaha boikot memboikot ni dibuat tapi jika perpaduan dikalangan umat islam itu sendiri umpama buih, 10 tahun memboikot pun belum tentu akan menhasilkan kejayaan. Persoalan saya, bagi sebuah negara islam seperti palestin yang sering kali di huru harakan oleh yahudi berkenaan, kenapa dan mengapa puak hamas dan fatah masih lagi bertelingkah sesama sendiri sedangkan mereka adalah beragama islam. Macamana yahudi tu nak takut kalau fatah dan hamas sendiri tak bersatupadu. Samalah seperti kita di Malaysia ni, kalau UMNO dan PAS sendiri tak ada persefahaman padahal membawa agama dan mahzab yang sama, habislah bangsa melayu itu sendiri, akan mudah diperkotak katikkan oleh mereka yang mempunyai kepentingan sendiri. Begitulah seperti rakan kita disana. Memang kita kasihan dan merasa sedih dengan apa yang terjadi tetapi selagi islam tidak bersatu selagi itulah yahudi berkenaan akan terus menjadi syaitan didunia nyata. Insya allah, jika islam itu sendiri telah bersatu padu segala kayu dan batu pun akan bersatu menjahanamkan yahudi berkenaan. Kuasa allah swt tiada siapa dapat meneka. Sekian. Wassalam

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: